Edit Template
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Edit Template

Fokkerij

Fokkerij

De fokkerij van Manege Beukers heeft de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid, waarbij een deel van het merriebestand uit eigen fokkerij afkomstig is en een ander deel is aangekocht.

Ons doel is het fokken van gezonde en goed te rijden springpaarden, waarbij de gangen zowel goed als functioneel moeten zijn, met het oog op de eventingsport, die hier bij ons toch wel de favoriete discipline is.

We zijn begonnen met de merrie Iris (v.Dreamstreet) uit de Baronastam. Naast diverse getalenteerde sportpaarden heeft zij van de hengst Zeus de merrie Ramona B voortgebracht, een uitstekende fokmerrie. Ramona B heeft inmiddels de predicaten preferent en prestatie verkregen vanwege de keurings- en sportprestaties van haar nakomelingen. Vervolgens hebben we enkele merries aangekocht uit bewezen merristammen, waaronder:

– Pialita (v.Animo) uit de Briolita-stam
– Uranka (v.Lux) uit de lijn van de internationale springpaarden Hascal en Zascal
– Soleil (v.Lancelot)
– What a Diamond KZ (v.What a Kashmir K) uit de lijn van Taloubet en Big Star jr K Z

De jonge paarden worden door ons zelf opgefokt, aangereden en deelnemen aan wedstrijden. Vervolgens worden ze verkocht of ingezet als fokmerrie. Onze fokproducten hebben hun weg gevonden naar Brazilië, Zuid-Afrika, Amerika, Zweden en Griekenland.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en de website goed te laten functioneren. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.