Edit Template
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Edit Template

Paardrijlessen

Aanmelden paardrijles​

Om je aan te melden voor paardrijles, klik je hieronder op de knop “Aanmelden voor lessen” en vul het aanmeldformulier in. Momenteel hanteren we een wachtlijst van ongeveer 2 maanden.

Belangrijk!
Zorg voor geschikte, aansluitende kleding en vermijd loshangende sjaals of grote sieraden. Tijdens het rijden dien je altijd rijlaarzen of schoenen met een gladde, doorlopende zool met hak en gladde bovenkant te dragen, in combinatie met chaps. Draag te allen tijde een cap die voldoet aan de huidige veiligheidsnorm. Voor meer informatie over het veiligheidscertificaat kun je terecht op www.veiligpaardrijden.nl

Beukers Stimuleringsplan (BSP)

Het Beukers Stimuleringsplan biedt ruiters de mogelijkheid om meer uit hun paardrijervaring te halen dan slechts één manegeles per week. Deelnemers krijgen twee keer per week gerichte trainingen in zowel dressuur als springen, waarbij lessen plaatsvinden in kleine, vaste groepen op een toegewezen pony/paard. Bovendien krijgen ruiters de kans om deel te nemen aan wedstrijden. We zijn trots te melden dat de eerste regiokampioen in het springen al een feit is! Het BSP is toegankelijk voor manegeruiters die graag wat meer uitdaging zoeken en interesse hebben in wedstrijden. 

Ponyrijlessen

Uw kind leert bij ons op een leuke en veilige manier op een pony te
rijden! Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom bij onze manege.
Kinderen zonder rijervaring beginnen met starters-lessen van een half
uur.
Er kan eenmalig een Beukers starterspakket worden afgenomen.
Daarna is het mogelijk om nog een 10 rittenkaart voor starters af te
nemen. Hierna wordt uw kind in een beginnersgroep geplaatst. Mocht
uw kind nog niet aan de groepsles toe zijn dan kunnen er eerst nog
privélessen worden afgenomen.
Kinderen die al rijervaring hebben, kunnen direct in de groepsles
meerijden. Er zal wel eerst een proefles in een groep worden
ingepland om te kijken in welk niveau er gestart kan worden.

Guppenclub

Welkom bij de Guppenclub Paardrijles! Hier ontdekken kinderen van 4 tot en met 6 jaar op een speelse en veilige manier de fascinerende wereld van paardrijden. In kleine groepen van maximaal 4 kinderen, begeleid door ervaren instructeurs, bouwen ze een solide basis voor een levenslange liefde voor paarden en het plezier van het rijden. Elke les duurt 3 kwartier, perfect afgestemd op hun aandachtsspanne. Sluit je aan bij de Guppenclub en geef jouw kleintjes de kans om spelenderwijs te groeien, vrienden te maken en de vreugde van het paardrijden te ervaren. Wij kijken ernaar uit om uw kleine ruiters te verwelkomen!

Beukers starters pakket

Het Beukers starters pakket bestaat uit 5 lessen. Uw kind krijgt alleen les en de les duurt 30 minuten. In deze 5 lessen word niet alleen het rijden uitgelicht maar ook alles wat met het pony en ponyrijden te maken heeft zoals het poetsen en opzadelen van de pony, het aan de hand lopen met de pony en hoe we dit op een zo veilig mogelijke manier kunnen doen.
Want paardrijden is niet alleen het rijden.

Les 1: In de eerste les wordt vooral de nadruk gelegd op het poetsen en opzadelen van de pony. Hoe halen we de pony uit stal? Waarom moeten we poetsen? Hoe moeten we het hoofdstel in doen?

Les 2: Voordat de les begint probeert uw kind zelf de pony te poetsen en op te zadelen. Als dat niet gelukt is komt de instructeur aan het begin van de les helpen om dit af te maken. Verder wordt er in deze les uitgelegt hoe we met een pony aan de hand moeten lopen. Hoe we op de pony moeten stappen. Ook wordt er uitgelegd hoe we moeten lichtrijden. Aan het einde van de les wordt er uitgelegt hoe we van de pony af moeten stappen.

Les 3: Voor het begin van de les probeert uw kind zelf weer te poetsen en op te zadelen. De instructeur helpt weer als dit niet gelukt is. In deze les wordt er weer verder gegaan met het lichtrijden. Ook wordt er uitgelegt hoe je correct op een pony moet zitten.

Les 4: Voor het begin van de les probeert het kind zelf weer te poetsen en op te zadelen. De instructeur helpt weer als dit niet gelukt is. Ook in deze les gaan we weer verder met het lichtrijden. Ook gaan we uitleggen hoe we figuren moeten rijden en hoe je de pony moet sturen.

Les 5: Voor het begin van de les probeert het kind zelf weer te poetsen en op te zadelen. De instructeur helpt weer als dit niet gelukt is. In deze les proberen we alles van de afgelopen weken te herhalen. En bekijken we hoe het kind gevorderd is in de afgelopen paar weken.

Na het beukers starters pakket kan er nog een kaart van 10 starterslessen worden afgenomen. Mocht het niveau nog niet voldoende zijn voor de groepslessen kunnen er nog prive lessen worden afgenomen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en de website goed te laten functioneren. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.